Apartma, zasebne sobe, apartmaji Otok Pag
Random header image... Refresh for more!

Pag

Otok Pag je eden največjih jadranskih otokov. Po povšinin je s 285 km2 na petem mestu med otoki. Otok Pag je s 270 km obale otok z najdaljšo obalno linijo na Jadranu. Na otoku Pag lahko najdete številne zalive, rte in plaže. Največji je Paški zaliv z 20 km obale, na kateri so mamljive divje plaže tudi nedaleč iz naselja Vodice.

Pag je edinstven po vegetaciji. Površina otoka Pag spominja na Luno ali kakšen drug planet, saj dreves skoraj ni. Pag je pravzaprav kraljestvo kamna na Jadranu. Na otoku Pag rastejo števila aromatična zelišča, od katerih so mnoga sestavni del prehrane ovac, ki se pasejo po skalah. Ravno ta prehrana ovac, pa daje še poseben okus znanemu siru iz otoka Pag. Verjetno ni nikogar, ki še ne bi slišal za znameniti Paški sir.

Poleg prvovrstnega ovčjega sira je potrebno pri kulinarični ponudbi izpostaviti jagnjetino ter morske specialitete.

Otok Pag je znan po različnih arhitekturnih in zgodovinskih znamenitostih iz 15. stoletja. Posebnost je paška čipka, ki jo ženske pletejo kar na ulicah mesta Pag. Na otoku je možen ogled pridelave soli na star način (z glinenimi bazeni), ki jo pridobivajo iz slanega jezera v Paških solinah.